Zonnepark Hooge Lindt

Kleinschalig zonnepark op voormalige vuilstort

Op deze pagina vindt u meer informatie over Zonnepark Hooge Lindt in Bergen op Zoom.

Ontwikkelaar SolarEnergyWorks is voornemens om de voormalige vuilstort aan de noordzijde van de Heerlesebaan in te richten als kleinschalig zonnepark. Er wordt een combinatie gemaakt van opwek van duurzame energie uit zon en het versterken van en meer ruimte bieden aan biodiversiteit.

Het plangebied ligt omgeven door agrarische gronden, met zowel graslanden als akkers en versnipperde bebouwing. Het plangebied is hoger gelegen dan de omgeving, de reden hiervoor is dat het een stortplaats voor puin, bouw- en sloopafval is geweest.

Zonneparken spelen een rol in de energietransitie en de overgang naar een duurzamere wereld, ook in de gemeente Bergen op Zoom. Deze heeft als doel gesteld om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Hiertoe is in 2021 de Nota Duurzame Energie Bergen op Zoom 2020-2030 vastgesteld. Er zijn meerdere gebieden aangewezen waar duurzame energieopwekking toegestaan is, waaronder het gebied rondom de Herelse Heide.

Project Zonnepark De Hooge Lindt
Gemeente Bergen op Zoom
Oppervlakte Ca. 6,9 hectare
Capaciteit Ca. 6,1 MWp
Aantal huishoudens Ca. 1.750
CO2 reductie Ca. 2.484 ton
Bijzonderheden Voormalig vuilstortplaats
Ontwikkelaar SolarEnergyWorks B.V.

Aanmelden voor een rondetafelgesprek

Bent u een bewoner van een woning in de nabijheid van het plangebied, dan willen wij u graag betrekken bij het plan. We nodigen u daarvoor graag uit voor een gesprek om ons plan toe te lichten en uw reactie daarop te horen, zodat we uw bijdragen kunnen meenemen in een definitief plan. Hieronder kunt u uw gegevens invullen.

Mocht u niet geïnteresseerd zijn in deelname aan een van de rondetafelgesprekken, maar wel op de hoogte willen worden gehouden, kunt u dit ook aangeven.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen middels het sturen van een e-mail en wij zijn telefonisch te bereiken op ons algemene nummer 085 130 1276.

De informatie die u ons verstrekt, wordt door SolarEnergyWorks B.V. gebruikt om u een optimale service te bieden. Uw gegevens worden niet verkocht aan andere partijen. Wenst u hierover meer te lezen, bekijk dan het gedeelte over ons Privacybeleid.

Velden met een * zijn verplicht.