Zonnepark Daarlerveen

Op deze pagina vindt u meer informatie over Zonnepark Daarlerveen in gemeente Hellendoorn.

Ontwikkelaar SolarEnergyWorks is voornemens een zonnepark te ontwikkelen in Daarlerveen. Het plangebied ligt in het buitengebied van gemeente Hellendoorn, aan de zuidkant van het dorp Vroomshoop. Het landschap bestaat uit gras met een agrarische bestemming en heeft een open karakter. Uitgangspunt bij de inpassing van het zonnepark is dat het bestaande landschap wordt gerespecteerd. Dat betekent dat er rekening wordt gehouden met omliggende beplanting en erven en dat bestaande sloten (zoveel mogelijk) behouden blijven. De panelen worden voor het grootste deel uit het zicht onttrokken vanaf de infrastructuur aan de oostkant.

SolarEnergyWorks heeft voor het ontwikkelen van dit project de handen ineen geslagen met Werkgroep Duurzaam Daarlerveen. Deze enthousiaste groep inwoners van Daarleveen is bezig om zich verder te organiseren door de oprichting van een energiecoöperatie.

Zonneparken spelen een rol in de energietransitie en de overgang naar een duurzamere wereld, ook in de gemeente Hellendoorn. In vergelijking met windmolens nemen zonneparken meer ruimte in beslag waardoor de concurrentie met andere functies toeneemt. SolarEnergyWorks streeft daarom naar een eerlijke verdeling van lusten en lasten die passend is bij de lokale situatie.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen middels onderstaande contactformulier of het sturen van een e-mail. Wij zijn telefonisch te bereiken op ons algemene nummer 085 130 1276 tijdens kantooruren. 

Project Zonnepark Daarlerveen
Gemeente Hellendoorn
Oppervlakte Ca. 8,3 hectare
Capaciteit Ca. 7,5 MWp
Aantal huishoudens Ca. 1.900
CO2 reductie Ca. 2.300 ton
Ontwikkelaar SolarEnergyWorks B.V.
Coöperatiepartner Werkgroep Duurzaam Daarlerveen

De informatie die u ons verstrekt, wordt door SolarEnergyWorks B.V. gebruikt om u een optimale service te bieden. Uw gegevens worden niet verkocht aan andere partijen. Wenst u hierover meer te lezen, bekijk dan het gedeelte over ons Privacybeleid.

Velden met een * zijn verplicht.

Arno Gerritsen
Projectmanager
SolarEnergyWorks
info@solar-ew.com
085 130 1276