Sopowerful

SolarEnergyWorks draagt Stichting Sopowerful een warm hart toe. Op plekken waar geen (betrouwbare) energie beschikbaar is, realiseert Sopowerful installaties met zonnepanelen die energie opwekken t.b.v. verlichting, schoon water, opslag voor voedsel, medicijnen en vaccins, voor gereedschap, landbouwmachines en nog veel meer.

“Let’s use solar power where it matters most!”

Sopowerful is een Nederlandse organisatie die zich sinds 2019 inzet voor gemeenschappen die afhankelijk zijn van energie, maar daar geen of slecht toegang tot hebben. Doormiddel van het plaatsen van zonnepanelen wordt groene-energie opgewekt voor lokaal onderwijs, gezondheidszorg, toegang tot water en waar het kansen creëert of verbetert voor kinderen.

Naast dat er nauw samen wordt gewerkt met lokale bevolking, hulpverleners, docenten en boeren, wordt er ook kennis en mankracht ingebracht door specialisten en partners, zoals projectontwikkelaars en installateurs op het gebied van zonne-energie. Ook kunnen particulieren en bedrijven een financiële bijdrage leveren aan de realisatie van de projecten middels donaties en crowdfunding.

Donatie i.p.v. Kerstpakket

Alle werknemers van SolarEnergyWorks hebben unaniem besloten het bedrag van een Kerstpakket te schenken aan Sopowerful. SolarEnergyWorks heeft dit bedrag verdubbeld en gekozen om daarmee het landbouwproject ‘Mchisa Irrigation Scheme’ in Malawi te steunen.

Bekijk ook de website van Sopowerful

Landbouw in Mchisa

Het project ‘Mchisa Irrigation Scheme’ is opgezet voor circa 50 boer(inn)en in Mangochi, Malawi. In dit droge gebied is landbouw enkel in het regenseizoen mogelijk, dat normaal gesproken 2 tot 3 maanden per jaar duurt. Doormiddel van irrigatie met waterpompen op zonne-energie wilt Sopowerful landbouw het hele jaar mogelijk maken. Boeren worden daarnaast beter opgeleid en zullen daardoor meer voedsel in de gemeenschap en op de markt brengen, en gaan daardoor ook meer verdienen. Er is water nodig voor circa 2 ha landbouwgrond en dit zal de komende jaren uitgebreid worden naar 10 ha, en meer boeren.

“Het is bemoedigend om te zien hoe we gemeenschappen in nood echt kunnen helpen door toegang tot elektriciteit te bieden via zonne-energie!”

Eric van der Gun, mede-oprichter SolarEnergyWorks