SolarEnergyWorks brengt 503 MWp aan Griekse zonne-energieprojecten naar de volgende fase.

19-08-2022 

view this message in English

SolarEnergyWorks brengt 503 MWp aan Griekse zonne-energieprojecten naar de volgende fase. In het midden van Griekenland in de regio Thessalië worden nu twee ambitieuze projecten ontwikkeld, samen met een totaal vermogen van ruim 500 MWp.

Dat de energietransitie om een ​​Europese aanpak vraagt, was voor de Utrechtse projectontwikkelaar SolarEnergyWorks in 2019 aanleiding om binnen haar Europese netwerk te zoeken naar kansen over de landsgrenzen heen. Dit resulteerde in de start van een samenwerking met twee Griekse bedrijven: AFA Group en MGD Energy. Samen met Christos Syrikelas (AFA Group) en Panagiotis Mourtopallas (MGD Energy) werd een joint venture opgericht.

 

Inmiddels is voor het grootste project van 303 MWp een omgevingsvergunning verleend, ook voor het tweede project, een project van 200 MWp, wordt op korte termijn een vergunning verwacht. Ook dit jaar wordt de allocatie van netcapaciteit verwacht. Beide projecten zullen eind 2025 worden aangesloten op het Griekse net.

Tom van Dorp, CEO SolarEnergyWorks :

“Het combineren van lokale kennis met internationale projectontwikkelingsexpertise en netwerk is de sleutel tot het succes van onze samenwerking”

“De Griekse markt biedt een interessante diversificatiemogelijkheid voor SolarEnergyWorks en met een instraling van bijna twee keer die van Noord-Nederland en meer ruimte is dit een perfecte locatie voor zonne-energie!”

Met meer dan 500 MWp aan geplande capaciteit realiseren we met twee projecten energie voor 250.000 Griekse huishoudens, meer dan alle huishoudens in de stad Utrecht in een jaar verbruiken!

Voor meer informatie;

Johan Overtoom

johan.overtoom@solar-ew.com

Tekstbestand

Download