Over Ons

We Make Solar Energy Work! Dat staat in onze naam en dat is onze missie!

De energietransitie schept kansen. SolarEnergyWorks adviseert, verbindt en vertegenwoordigt bedrijven die deze kansen willen omzetten in projecten. Een specialist met uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van projectontwikkeling, financiële en fiscale structurering.

Over ons

SolarEnergyWorks ontwikkelt zonneparken door heel Nederland. De afgelopen jaren zijn verschillende grote en spraakmakende zonneparken opgeleverd. Van ideevorming en het overleg met gemeenten en andere belanghebbenden tot de uiteindelijke realisatie. SolarEnergyWorks is actief in alle processen die de haalbaarheid van een project mogelijk maken. Ook neemt SolarEnergyWorks de aanvraag en onderbouwing van de omgevingsvergunning (Wabo-procedure) en van de SDE++ subsidie op zich.

SolarEnergyWorks werkt daarbij samen met professionele gerenommeerde partijen aan financieel rendabele business cases.

  • Financiële slagkracht van solvabele partners
  • Multinationale projectervaring
  • De juiste en meest rendabele technologie
  • Partnership op maat

Europa maakt zich klaar voor de energie transitie

De voordelen van zonne-energie zijn duidelijk: duurzaam, hernieuwbaar en onuitputtelijk. SolarEnergyWorks werkt aan rendabele projecten die leiden tot positieve resultaten in termen van duurzaamheid en financieel rendement. In Nederland zien we mogelijkheden voor grondgebonden zonneparken tussen 10 hectare tot wel, op specifieke locaties, 100 hectare. Dit is, zowel voor gemeenten, agrariërs als investeerders een schaal die aanspreekt.

Een zonnepark is een aantrekkelijk alternatief

Bij een goede landschappelijke inpassing van zonneparken is de belasting voor de omgeving gering. Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor grootschalige opwekking van duurzame energie. De opbrengsten van zonneparken zijn bijzonder goed voorspelbaar. De instraling van de zon is elk jaar min of meer gelijk en de opbrengstgarantie van panelen lopen voor tientallen jaren. Voorspelbaarheid reduceert risico’s en daardoor zijn zonneparken ook steeds aantrekkelijker voor investeerders en banken.

Het team

 

Maak kennis met Arno Gerritsen

Vanuit mijn intrinsieke motivatie om mee te helpen de energietransitie een succes te maken, ben ik 2 jaar geleden gestart als Projectmanager en Coördinator Energiecoöperaties bij SolarEnergyWorks. In die tijd ben ik enorm gegroeid in mijn kennis en kunde. Mijn functie is geweldig leuk door o.a. het team waarin ik werk. Stuk voor stuk gemotiveerde collega’s die hun bijdrage leveren aan onze succesvolle projecten, maar ook het reizen door Nederland en de diversiteit aan projecten geeft een extra afwisseling.

Mijn werk wordt beïnvloed door flinke veranderingen in onze branche. Denk aan strengere regels voor zonneparken, evolutie in de techniek en ook veranderingen rondom de financiële kant van een zonnepark. Uiteraard maak ik mij hier soms zorgen om, maar uiteindelijk geloof ik dat het gemeenschappelijke belang voor een duurzame toekomst de drijfveer zal zijn die de energietransitie zal doen slagen.

De markt voor zonne-energie heeft een mooie toekomst. De internationale noodzaak om duurzame energie in te zetten wordt steeds groter en duidelijker voor het publiek en de politiek. Met name in 2023/2024 worden er in Nederland grote zonneparken gerealiseerd.  Dit zal zich gezien de te halen Nederlandse CO2 doelstellingen de komende jaren doorzetten.

Wilt u ook aanhaken in de energietransitie en wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op via 085 130 1276 (bereikbaar tijdens kantooruren) of via ons contactformulier. Het SolarEnergyWorks team staat u graag te woord.