fbpx
February 2, 2018

persbericht opening zonnepark SADC | Groene Hoek


fotografie Bas Beentjes

vlnr : Eric van der Gun (SolarEnergyWorks), Jeanet van Antwerpen (SADC), Alexander Kolb (Blue Elephant Energy AG), John Nederstigt (Wethouder Duurzaamheid Gemeente Haarlemmermeer) Marc van Velzen (SolarEnergyWorks)

Opening en officiële ingebruikname SADC Solarpark Groene Hoek.

Groen licht voor fase 2, subsidie voor uitbreiding 18MWp door RVO toegekend.

Op 6 maart is het SADC Solarpark Groene Hoek in Hoofddorp geopend en officieel in gebruik genomen. Het park is een ontwikkeling van SolarEnergyWorks en wordt geëxploiteerd op 25 hectare grond dat in eigendom is van SADC. De grote zonneweide telt ruim 125.000 panelen en wekt energie op voor ruim 4.500 huishoudens. De energie wordt geleverd aan Eneco.

Weggebruikers van de N201 en NS-reizigers op het traject Schiphol – Hoofddorp hebben de duizenden zonnepanelen reeds zien liggen. Het valt niet te missen: het eerste deel van zonnepark SADC Solarpark Groene Hoek op bedrijventerrein De Hoek in Hoofddorp is gereed.

De Nederlandse ontwikkelaar SolarEnergyWorks realiseert reeds een aantal jaren grootschalige zonneparken door heel Nederland. Andere stakeholders in het project zijn: SADC (eigenaar van de grond), F&S Solar (bouwer/installateur) en Blue Elephant Energy AG (investeerder/eigenaar van het zonnepark).

Ter gelegenheid van de officiële opening zond BNR Nieuwsradio live vanaf de locatie het programma ‘BNR Zakendoen‘ uit. John Nederstigt, wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer, verrichtte samen met de stakeholders de officiële openingshandeling van het zonnepark.

Paradepaardje

Marc van Velzen, CEO SolarEnergyWorks: “Het project SADC Solarpark Groene Hoek is voor ons een paradepaardje in Nederland waar wij samen met de gemeente een redelijk lange weg zijn ingegaan. Uiteindelijk hebben wij samen met de Provincie Noord-Holland en SADC dit zonnepark kunnen realiseren wat meteen ook als voorbeeld dient voor volgende zonneparken in de regio. Een resultaat om trots op te zijn.”

9.000 huishoudens

Dit eerste deel (15 megawatt) van het zonnepark gaat in maart in productie. De verwachting is dat vanaf oktober 2018 het tweede deel wordt gebouwd. Op een gebied ter grootte van ca. 100 voetbalvelden liggen straks ca. 275.000 zonnepanelen. Die zijn samen goed voor ruim 33 megawatt aan capaciteit, stroom voor maar liefst 8.500 tot 9.000 huishoudens. Daarmee is het straks een van de grotere zonneparken in Nederland.

SolarEnergyWorks werkt aan rendabele projecten die leiden tot uitstekende resultaten in termen van duurzaamheid en financieel rendement. In Nederland ziet SolarEnergyWorks ruime mogelijkheden voor grondgebonden zonneparken vanaf 10 hectare tot wel, op specifieke locaties, 300 hectare. Zowel voor gemeentes, agrariërs als investeerders een schaal die aanspreekt.

www.solar-ew.nl

SADC (Schiphol Area Development Company) ontwikkelt hoogwaardige, bereikbare, (inter)nationaal concurrerende bedrijventerreinen in de Metropoolregio Amsterdam. Daarnaast werkt SADC aan de transitie van een lineaire naar een circulaire economie en onderneemt actie op trends als digitalisering en de manier waarop bedrijven innovatief en concurrerend proberen te blijven. SADC heeft vier gelijkwaardige aandeelhouders (elk voor 25%): gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en Schiphol Group.

 Beluister hier de podcast van BNR ZAKENDOEN 6 Maart van SADC | SolarPark Groene Hoek