Zonnepanelen op plat dak van ASV’57

Vorig jaar begonnen de voorbereidingen om van de Aadijkse voetbalclub ASV’57 een duurzame club te maken, zelfs met als doelstelling om de meest duurzame club van Overijssel te worden.

Tijdens de opening van het aangrenzende zonnepark Aadijk sponsorde SolarEnergyWorks ASV’57 met een cheque van 10.000,- Euro ten behoeve van de verduurzaming van de club. Begin dit jaar is alle verlichting al omgezet naar LED verlichting en ca. 3 maand geleden heeft een werkgroep met knappe koppen de voorbereidingen getroffen om 84 zonnepanelen op het clubhuis te plaatsen. 

Deze zonnepanelen op plat dak zijn geplaatst met 4 man sterk en zijn hier twee dagen mee bezig geweest.

Bron: ASV’57

Zonnepark Aadijk Duurzaamste Voetbalclub ASV’57
Zonnepark Aadijk Duurzaamste Voetbalclub ASV’57

Bekijk hierboven de zonnepanelen op plat dak van het clubhuis ASV’57.

Bekijk Zonnepark Aadijk in ons portfolio. Dit zonnepark heeft ook een eigen website. De bouw van dit park is in mei 2019 gestart en op 4 maart 2020 werd het park feestelijk geopend bij voetbalvereniging ASV’57, pal naast het zonnepark. Wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid: “Ons doel is dat eind 2022 twintig procent van het totale energiegebruik in Almelo duurzaam wordt opgewekt. Daar heeft Zonnepark Aadijk een belangrijk aandeel in.”. Het zonnepark heeft een oppervlakte van 40 Ha en heeft een capaciteit van 39,7 MWp. Maarliefst 10900 huishoudens kunnen hiermee voorzien worden van groene stroom.