SolarEnergyWorks en ASV’57 scoren samen

Aadorpse voetbalclub wordt de duurzaamste van Nederland

Dat SolarEnergyWorks en ASV’57 goede buren waren was al een tijdje duidelijk. Eerder dit jaar vierde de Utrechtse ontwikkelaar van zonneparken groots de opening van het 40 hectare tellende park aan de Aadijk op de middenstip van de Aadorpse voetbalclub. Het zonnepark als goede ‘noaber’, zoals voorzitter Jan Wessels van ASV’57 het tijdens de feestelijke opening verwoordde. Tijdens de ontwikkeling van het park, sprak het bestuur van ASV’57 ook de ambitie uit de verduurzaming van haar club verder invulling te geven. ASV’57 wil graag de duurzaamste club van Nederland worden. Een missie die uiteindelijk leidde tot een shirtsponsor-samenwerking tussen beide partijen. Een samenwerking die tijdens de opening nog eens een extra impuls kreeg met een cheque van 10.000,- euro van SolarEnergyWorks, ten behoeve van de verdere verduurzaming van de club.

Zonnepark Aadijk Duurzaamste Voetbalclub ASV’57

82 zonnepanelen

ASV’57 zal haar clubhuis voorzien van 82 zonnepanelen welke naar verwachting dit jaar nog geplaatst worden. Hiermee hebben ze in een kort tijdbestek weten te bewerkstelligen dat de verlichting rondom het voetbalveld, de kleedkamers en ruimtes rond het clubgebouw zijn voorzien van LED-verlichting en dat de hiervoor benodigde elektriciteit door hen zelf wordt opgewekt.

Een Groene Club om trots op te zijn!

Bekijk Zonnepark Aadijk in ons portfolio. Dit zonnepark heeft ook een eigen website. De bouw van dit park is in mei 2019 gestart en op 4 maart 2020 werd het park feestelijk geopend bij voetbalvereniging ASV’57, pal naast het zonnepark. Wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid: “Ons doel is dat eind 2022 twintig procent van het totale energiegebruik in Almelo duurzaam wordt opgewekt. Daar heeft Zonnepark Aadijk een belangrijk aandeel in.”. Het zonnepark heeft een oppervlakte van 40 Ha en heeft een capaciteit van 39,7 MWp. Maarliefst 10900 huishoudens kunnen hiermee voorzien worden van groene stroom.