Terneuzen verleent 2 omgevingsvergunningen voor 66,9 hectare aan zonneparken

De gemeente Terneuzen heeft 2 omgevingsvergunningen verleend voor 2 naast elkaar gelegen zonneparken van Solar Energy Works. Het gaat om vergunningen voor een zonnepark van respectievelijk 27 en 39,9 hectare.

Voor beide zonneparken heeft Mees Ruimte & Milieu de ruimtelijke onderbouwing verzorgd in opdracht van Solar Energy Works. Uit die onderbouwing blijkt dat het eerste zonnepark ter plaatse van de Tractaatweg in Sluiskil opgebouwd is uit een aantal percelen met een totale oppervlakte van circa 39,5 hectare. Het vermogen van de zonnepanelen die hier geplaatst worden, bedraagt 44,5 hectare. Ze worden verdeeld over 4 afzonderlijke zonnevelden die gezamenlijk een oppervlakte van 31 hectare hebben.

Lees hier het artikel