fbpx

Groningen

Het project Roodehaan in Groningen komt in de plaats van het project van het project Westpoort in Groningen. Met toestemming van RvO is de subsidie welke oorspronkelijk op Westpoort was toegekend doorgeschoven naar Roodehaan gelegen aan de oostzijde van de stad Groningen.

SolarEnergyWorks heeft in 2014 en 2015 nauw samengewerkt met de gemeente Groningen om een solar park te realiseren op het terrein van Groningen Westpoort. De gemeente heeft voor dit project een WABO vergunning afgegeven, wat de aanvraag van een SDE+ subsidie mogelijk maakte. RVO heeft deze SDE+ subsidie in 2014 ook toegekend! Daarmee stond de weg vrij om een solar park met een opgesteld vermogen van ca. 11 MWp te realiseren.

Update: Op de nieuwe locatie Roodehaan is de verwachting dat aanvang 2018 met de bouw van het park begonnen kan worden.

 Naam ParkRoodehaan Reductie CO² emissies 4.130 Mt
 LocatieGroningen Capaciteit huishoudens 4.315
 Oppervlakte 20 hectare Initiatiefnemer SolarEnergyWorks
 Verwachtte productie10.000.000 kWh/jaar Project ontwikkelaar SolarEnergyWorks
 Capaciteit MWp 11MWp Oplevering juli 2018
 Startbouw april 2018

Europa maakt zich klaar voor de energie transitie. De voordelen van zonne-energie zijn duidelijk duurzaam, hernieuwbaar en goed voor het milieu. De kostprijzen zijn gedaald en de subsidiemogelijkheden verbeterd. In Nederland zullen de komende jaren meer grote grondgebonden systemen gerealiseerd worden. SolarEnergyWorks werkt als projectontwikkelaar op de Nederlandse markt in een netwerk van investeerders, lokale overheden, EPC contractors, fabrikanten en andere stakeholders.Over SolarEnergyWorks

SolarEnergyWorks heeft uitgebreide ervaring op het gebied van aanvragen en onderbouwen van WABO vergunningen en SDE+ subsidies. SolarEnergyWorks werkt in de realisatie samen met de professionele gerenommeerde partijen. De hoogste kwaliteit, certificering van de componenten, professioneel ontwerp spreken voor zich, als voorwaarden voor financiering.

Volg ons op:

  

17-096_SEW Factsheets_06_Roode Haan