fbpx

Emmen

Lange Runde

SolarEnergyWorks heeft samen met de gemeente Emmen, de provincie Drenthe,  Statkraft, Europa’s grootste producent van hernieuwbare energie, zonnepark Lange Runde officieel geopend. Het park bij Barger-Compascuum is op dit moment het grootste zonnepark in Drenthe en het grootste zonnepark dat in 2017 in Nederland is gerealiseerd. Het genereert stroom voor ongeveer vierduizend huishoudens.

We make Solar Energy Work!
Dat staat in onze naam en dat is onze missie! De Energietransitie schept kansen. SolarEnergyWorks adviseert, verbindt en vertegenwoordigt bedrijven die deze kansen willen omzetten in projecten. Een specialist met uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van projectontwikkeling en financiële en fiscale structurering. De technische, specialistische know how ontlenen we mede van onze partners, allen topspelers in de solar.
Naam parkLange RundeLocatieEmmen, Bargercompascuum
Oppervlakte in hectare19Verwachte productie in kWh/jaar11.195.313
Capaciteit in MWp12Reductie co2 emissies in Mt4.359
Start bouw15-09-17Oplevering01-02-18
Zonnepanelen (merk/soort)CdTe (First Solar)Project ontwikkelaarSolarEnergyWorks
InitiatiefnemerSolarEnergyWorksGrondeigenaarGemeente Emmen
InvesteerderStatkraftPV technologieThin Film
Capaciteit huishoudens3.588EPC contractorBelelectric
NetwerkbedrijfEnexisSDE+ verleend (ja/nee)Ja

Europa maakt zich klaar voor de energie transitie. De voordelen van zonne-energie zijn duidelijk duurzaam, hernieuwbaar en goed voor het milieu. De kostprijzen zijn gedaald en de subsidiemogelijkheden verbeterd. In Nederland zullen de komende jaren meer grote grondgebonden systemen gerealiseerd worden. SolarEnergyWorks werkt als projectontwikkelaar op de Nederlandse markt in een netwerk van investeerders, lokale overheden, EPC contractors, fabrikanten en andere stakeholders.Over SolarEnergyWorks

SolarEnergyWorks heeft uitgebreide ervaring op het gebied van aanvragen en onderbouwen van WABO vergunningen en SDE+ subsidies. SolarEnergyWorks werkt in de realisatie samen met de professionele gerenommeerde partijen. De hoogste kwaliteit, certificering van de componenten, professioneel ontwerp spreken voor zich, als voorwaarden voor financiering.

Volg ons op:

  

17-096_SEW Factsheets_06_Lange Runde